top of page

Een foto zegt meer dan duizend woorden

Digitale fotografie is het vastleggen van beelden met behulp van een digitale camera, waarin zich een lichtgevoelige beeldchip bevindt die met de elektronica en software voor de beeldopbouw en vastlegging zorgt. De digitale fotografie werd voor het eerst mogelijk in september 1981.

Fotografie betekent schrijven met licht. Het verschil tussen analoge en digitale fotografie is in wezen heel klein. Waarbij analoge fotografie gebruik maakt van een camera met een rolletje lichtgevoelige film, is bij digitale fotografie de lichtgevoelige film vervangen door een sensor die lichtsignalen opslaat op een geheugenkaart. Daardoor heeft digitale fotografie als voordeel dat je als fotograaf het vastgelegde resultaat direct kunt bekijken, controleren en bewerken.

Naast de fullframe camera van Panasonic met diverse objectieven gebruik ik de Leica X1 en de Panasonic TZ 202D voor straatfotografie en als ik niet de gevulde fototas wil meeslepen. Hoewel ik probeer om 'het perfecte plaatje' te schieten ontkom ik er soms niet aan om de foto's na te bewerken. Ik doe dit met Luminar Neo welk programma ik heb geïnstalleerd op mijn Apple Macbook Pro.

Font-Panasonic-Logo.jpg
Scherm­afbeelding 2023-06-11 om 13.07.09.png
bottom of page