top of page

Een foto zegt meer dan duizend woorden

Digitale fotografie is het vastleggen van beelden met behulp van een digitale camera, waarin zich een lichtgevoelige beeldchip bevindt die met de elektronica en software voor de beeldopbouw en vastlegging zorgt. De digitale fotografie werd voor het eerst mogelijk in september 1981.

Fotografie betekent schrijven met licht. Het verschil tussen analoge en digitale fotografie is in wezen heel klein. Waarbij analoge fotografie gebruik maakt van een camera met een rolletje lichtgevoelige film, is bij digitale fotografie de lichtgevoelige film vervangen door een sensor die lichtsignalen opslaat op een geheugenkaart. Daardoor heeft digitale fotografie als voordeel dat je als fotograaf het vastgelegde resultaat direct kunt bekijken, controleren en bewerken.

Ik gebruik de Sony RX 10 IV en de Sony RX1 voor straatfotografie. Hoewel ik probeer om 'het perfecte plaatje' te schieten ontkom ik er soms niet aan om de foto's na te bewerken. Ik doe dit met Luminar Neo, Photoshop en Lightroom welke programma's ik heb geïnstalleerd op mijn Apple Macintosh.

Scherm­afbeelding 2023-06-11 om 13.07.09.png
bottom of page